Algemene info boxsprings & hotelbedden

 • Productie in eigen fabriek (NL)
 • Projectbedden sinds 1927
 • Maatwerk mogelijk!
 • Lange levensduur, dus lage kosten
 • Advies en service op maat
Uw 5 voordelen

 

Hotelbedden en boxsprings, het zijn verschillende benamingen voor hetzelfde comfortabele bed dat zeer veel wordt toegepast in hotels, recreatiewoningen en B&B’s. Maar wat is een boxspring nu eigenlijk? De basis van een compleet boxspringbed wordt gevormd door een stabiele verende box op pootjes. Daar bovenop ligt een comfortabele matras, meestal voorzien van een pocketveringkern. En als extra laag is het bed vaak voorzien van een soepele topmatras. De drie comfortlagen (box, matras en topmatras) vormen samen een uitermate gerieflijk hotelbed.

Hotelbedden AVEK

Hotelbedden AVEK in luxe suite

De boxspring is anno 2016 het populairste bed van Nederland

Doorsnede boxspring

Doorsnede boxspring

De grote populariteit van hotelbedden is vooral te danken aan de bijzondere comforteigenschappen en de luxe uitstraling van dit type bed. Een heerlijke nachtrust op een goede boxspring is voor uw gasten een onvergetelijke ervaring, en is van groot belang voor een succesvolle bedrijfsvoering. Boxsprings bieden de unieke combinatie van goede lichaamsondersteuning, een weldadig comfortgevoel en een uitstekende ventilatie. Bovendien zijn hotelbedden praktisch in het gebruik: ze laten zich gemakkelijk verplaatsen, en zijn eenvoudig op te maken. Mede hierdoor zijn boxspringbedden het ideale bed voor de hospitality sector.

Hotelbedden met de beste materialen

AVEK mag zich met recht specialist in de productie van boxspringbedden noemen. Wij maken in onze eigen fabriek hotelboxsprings in een groot aantal varianten: diverse hardheden, uitvoeringen, afmetingen en prijsklassen. Daarbij kijken wij altijd zorgvuldig naar zowel de constructie van het hotelbed als de toe te passen materialen. Voor de verende box en de boxspringmatrassen gebruiken wij uitsluitend thermisch geharde stalen veren van Duitse origine. Deze veren hebben een langere levensduur en behouden hun veerkracht beter dan goedkopere alternatieven. De gebruikte afdeklagen, die mede verantwoordelijk zijn voor het aangename bedcomfort, worden deels bij ons zusterbedrijf in Surhuisterveen geproduceerd (polyether- en koudschuim) en komen deels van producenten uit de Benelux (latex). Ondanks de toepassing van kwalitatief goede materialen zorgen we voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. U verdient uw ‘investering’ in de hotelbedden hierdoor ruimschoots terug.

Boxspring AVEK vierkante bedpoot                Boxspring AVEK bedpoot model taps               Hotelbed AVEK bedpoot model rond

Hotelbedden voor de juiste sfeer

Met de brede keuze aan stoffen (w.o. kunstleer) en een rijk pallet aan kleuren laten onze hotelboxsprings zich gemakkelijk aanpassen aan de door u gewenste ambiance. Wij hoeven u niet uit te leggen hoe belangrijk de juiste sfeer en uitstraling voor uw gasten is. Met de keuze van de bedpoten, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen w.o. poten met wielen, en een bijpassende achterwand maakt u het plaatje compleet.

Hotelbedden met fraaie genopte achterwand

Hotelbed met fraaie genopte achterwand

Uw eigen boxspring op maat

Door onze eigen productiefaciliteiten in Nederland kunnen wij ook hotelbedden op maat leveren. Afwijkende lengte- of breedtematen of bijvoorbeeld een aangepaste modellering vormen voor ons geen probleem. Wij realiseren graag samen met u de hotelboxspring van uw dromen. Kijk voor inspiratie ook op onze website www.avek.nl.

Wij maken boxsprings en hotelbedden voor ondermeer de volgende bedrijven en instellingen:

 • hotels
 • hostels en herbergen
 • bed & breakfast
 • luxe groepsaccommodaties
 • appartementen
 • recreatiewoningen
 • bungalowparken